психотерапия, психолог, психотерапевт, психоаналитик

психотерапия, психология, психоанализа
Психотерапия за възрастни и деца    

Психотерапия за възрастни и деца
Психотерапия за възрастни и деца

 •  за възрастни

 •  за юноши

 •  за деца

 •  за възрастни

 •  за юноши

 •  за деца

 •  Via-Internet • Лекуват ли "хапчетата"?
  7 години страдание, стигат да намериш отговора
  или да загубиш вяра?

  Уважаема г-жо,

  Писмото Ви подсказва, че Вашето дългогодишно душевно страдание е станало непоносимо и тягостно.7 години са дълъг период на лечение, когато не настъпи очакваната промяна, човек губи надежда в медицината и лекарите. В световната практика дори и най-съвършенните медикаменти се съчетават с психотерапевтично лечение. Вие за съжаление на собствен гръб сте изпитали истината, че те помагат, но не лекуват. Лечението е в отстраняването или овладяването на причината на заболяването, а не в отстраняването на симптома. За съжаление у нас психиатрите не толерират психотерапевтичното лечение, поради което и не го препоръчват на пациентите. Това, че не сте от София, не е голям проблем, защото из страната вече работят квалифицирани терапевти. Пишете ни в кои градове имате възможност да посещавате психотерапия и ние ще се опитаме да открием наши колеки, към които да Ви насочим. Когато започвате психотерапия е важно да знаете следните няколко неща :
  1. Тук оздравителният ефект настъпва след време. Необходими са редовни посещения и постоянство, за да почувствате резултат.
  2. Интернет не може да бъде алтернатива на психотерапевтичното лечение.
  3. Когато започнете терапия не бързайте да спирате хапчетата обсъдете това, както с терапевта, така и с лекаря си.
  4. Възможно е, в началото на терапията да се почувствате по-зле. Това е добър знак, това означава, че работите и вървите напред скоро ще отмине.
  5. Както за психотерапевта, така и за психиатъра важи следното- трябва да си ги харесате поне малко. Няма да може да Ви помогне някой който Ви е неприятен, какъвто и специалист да е той.
  6. Терапията не може изцяло да Ви промени, възможно е след година-две работа Вие пак да не сте най-щастливия човек на земята, важното е обаче, че сте станала по-приятен човек за самата себе си и се чуствате като по-добра майка или по-любима жена.

  Желаем Ви приятен ден
  ВИА

  PS: Възможностите на Интернет вече позволяват хора като г-жа "Вълева" да получат психотерапевтична помощ, независимо, че в техния град няма такъв специалист. Да пътуваш всяка седмица до съседен град е неудобно, а често и непосилно откъм време и пари. Кабинет ВИА разкри програма за консултиране през Интернет. Чрез видео връзка Вие посещавате наш специалист без да напускате града си. На този етап програмата е достъпна за хора живеещи страната, но имаме намерение тя дабъде възможназавсички българи. За повече подробности вижте описанието на програмата
  бележката е добавена на 20.01.2007


  Писмото на г-жа Вълева
  от 19.10.2005г.

  Здравейте,

  Намерих вашият адрес в указател. Имам нужда от психолог,но съм от провинцията.От няколко години ходя при психиатър и пия лекарства вече около 7 години. Състоянието ми не се подобрява. Просто вече не зная към кого да се обърна затова реших да ви пиша. Искам да ми дадете някакъв съвет. Какво да правя. Нямам сили вече да се боря с живота. Имам две прекрасни деца и не искам да останат с непълноценна майка.

  творба на Sined L. Braverman