психотерапия, психолог, психотерапевт, психоаналитик

психотерапия, психология, психоанализа
Психотерапия за възрастни и деца    

Психотерапия за възрастни и деца
Психотерапия за възрастни и деца

 •  за възрастни

 •  за юноши

 •  за деца

 •  за възрастни

 •  за юноши

 •  за деца

 •  Via-Internet • Тикове

  Здравейте,

  Karl Jensen`s sculptureСинът ми е в 4 - ти клас. Понякога примигва с очи, понякога леко ги завърта нагоре. Това го правеше и преди, но тази година е постоянно. Ако има значение, започна от рожденият му ден. Беше поканил само момичета. Предполагам, че е от силно вълнение. Той е много чуствителен и това оказва влияние.Четох че трябва да стои пред огледалото за 5 мин. Има временнен ефект, но той не го прави често. Искам съвет на какво се дължи това и може ли да се премахне, защото му действа като комплекс, когато го питат децата в училище.
  Благодаря Вие!
  Писмо на З.А.К. от София
  от 16 Април 2009г.

  Уважаема г-жо,

  КПреди да сме видели и разговаряли с детето и родителите и преди да сме направили коректна оценка на цялостното психологическо функциониране на Вашия син, ние не можем да дадем компетентно мнение на въпроса Ви Какво означава този тик?
  Сиптоми като този, са за психиката това, което е листото за цялото дърво. Не бихме искали да правим налудничави хипотези и не Ви съветваме да се доверявате на "експерти", които не са се запознали отвътре със ситуацията в която живее сина Ви и с неговия вътрешен психичен свят. Рожденият ден е отключващ фактор, но не и причина. Стоенето пред огледалото само ще подтисне сина Ви още повече. Тикът е отворът, през който изтича психичното напражение. Тези тикове в момента са една психична нужда. Може ли на някого да спре да му се пишка, ако стои пред огледалото. Не мисля, по-вероятно е след 5 минути да му се е допишкало още повече. Вероятно и с тиковете е така те стават по-чести или по-явни след като е имало период на подтискането им. Момчето със сигурност се измъчва в тези 5 мин. ужасно.
  Ако се чувствате финансово затруднени може да получите отговор на Вашия въпрос като се свържете се с училищния психолог. В случай, че Ви се стори компетентен и надежден човек и има желание да помогне, позволете му да работи с детето. Това е цивилизованият начин за разрешаването на подобни проблеми. Ако нямате късмет и в училището не работи обучен в психотерапията специалист можете да си запишете час за посещения при нас. Ние вече имаме опит с такива случаи. Екипът на Психологически кабинет BИА Ви желае приятен ден!